BAKAN AÇIKLADI MÜDÜR İMREK ÇALIŞMA BAŞLATTI

BAKAN AÇIKLADI MÜDÜR İMREK ÇALIŞMA BAŞLATTI

ABONE OL
8 Nisan 2024 18:34
BAKAN AÇIKLADI MÜDÜR İMREK ÇALIŞMA BAŞLATTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in haksız kazanç sağlayan firmalara yönelik denetim çağrısına ilk uyan Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek oldu.

Müdür İmrek, konuyla ilgili çalışma başlattıklarını ve Hatay’da haksız kazanç sağlayan firmalara yönelik denetimlerin tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı.

BAKAN ŞİMŞEK İŞARET ETTİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili açıklamasında; “Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak. Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

MÜDÜR İMREK DENETİMLERİN SÜRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Bakan Şimşek’in açıklamasının ardından harekete geçen İl Müdürü İmrek gerçekleşen denetimlerle ilgili açıklamasında, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması, hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla Hatay Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, Ramazan ayı boyunca İl genelinde sürdürülen yoğun denetim faaliyetleri Ramazan ayının son günlerinde de etkin bir şekilde devam etmektedir. Özellikle gıda, bayramlık ürün satışı yapan perakende işletmeler ve marketlerde fiyat etiketi, kasa-raf fiyatı uyumsuzluğu ve haksız fiyat artışına yönelik denetimler gerçekleştirilmektedir. Tüketicilerimiz, karşılaştıkları şikayetlerini “ALO 175” Tüketici hattına, Haksız Fiyat Artışı Şikâyet Sistemine (HFA) veya yazılı olarak Ticaret İl Müdürlüğüne iletebilir” ifadelerini kullandı.

Müdür İmrek’in başlattığı çalışma Hataylı vatandaşların takdirini kazandı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.