BAŞKAN SAVAŞ’IN SÖZLERİ BİR KEZ DAHA DOĞRULANDI

BAŞKAN SAVAŞ’IN SÖZLERİ BİR KEZ DAHA DOĞRULANDI

ABONE OL
23 Şubat 2024 09:51
BAŞKAN SAVAŞ’IN SÖZLERİ BİR KEZ DAHA DOĞRULANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yakın geçmişte Suriyelilerin istilaya benzer göç dalgalarına önlem alınmaması halinde kentlerin Suriyelilere teslim olacağı yönündeki açıklamaları bir kez daha gündeme geldi.

Ulusal meselelere olan yetkinliği ile dikkatleri çeken Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Suriyeliler ile ilgili açıklamalarını gündeme taşıdı. Hatay’da Suriyelilerin her geçen gün çoğunluk hale geldiğini her konuşmasında belirten Başkan Savaş’ın açıklamalarını destekleyen Özdil, Yeniçağ Gazetesi Reyhanlı Muhabiri’nin Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği dilekçeye gelen cevabı da kamuoyu ile paylaştı.

LÜTFÜ SAVAŞ’IN SÖZLERİ GERÇEK OLDU: “HATAYLILAR ÖZ VATANLARINDA PARYA OLUYOR”

Başkan Lütfü Savaş, yakın zamanda Suriyelilerin aşırı doğum ile artan nüfuslarına ve mülk sahibi olmalarına yönelik şu açıklamalarda bulunarak uyarmıştı; “Hatay’da 450 binin çok üzerinde sığınmacı olduğunu söyleyebiliriz. Biz belediye başkanları eğer tecrübeliyse verilen suya, atık suya ve çıkarılan çöpe bakarak sayıyı buluruz. Önümüzdeki dönem Suriyeli belediye başkanı da görülür. Eskiden topla tüfekle olan savaşların günümüzde ekonomik savaşlar, demografik yapının değiştirilmesi ile yaşanan savaşlar ve vesayet savaşları olarak gerçekleştiğini görüyoruz.”

BAŞKAN SAVAŞ’IN SÖZLERİ ULUSAL BASINDA YANKI UYANDIRDI

Başkan Savaş’ın Reyhanlı’da belediye başkan adayı olarak Suriyelilerin aday gösterebilecek sayıya ulaştıklarını ve seçimi kazanabileceklerini belirten açıklamalarının ardından tüm dikkatini Hatay’a çeviren Gazeteci Yılmaz Özdil Reyhanlı’daki çok sayıda okulda Suriyeli öğrencilerin Türk öğrenci sayısından fazla olduğunu belirtti. Özdil, Ebu Ubeyde İmam Hatip Lisesi’nin tamamının Suriyeli öğrencilerden oluştuğunu da ifade etti. Atatürk’ün adını taşıyan okulda dahi Türklerin azınlıkta olduğunu belirten Özdil Hataylıların öz vatanlarında parya haline geldiğini belirtti.

“SURİYELİ KADINLAR HER 11 AYDA 1 DOĞUM YAPIYOR”

Suriyeli erkeklerin 3-4 eşlerinin olduğunu kaydeden Özdil; “Suriyeli kadınlar 11 ayda 1 doğum yapıyorlar. 6 yılda 6 çocuğu olanlar, 3-4 eşi olanlar var. Lütfü Savaş son olarak demişti ablam ev aldı. Ev sahibi Suriyeli çıktı diye. Sözde Suriyelilere toprak satmak yasak. Ancak ara senet uygulamasıyla Suriyeliler bu uygulamayı da deliyor ve toprak sahibi oluyor. Hatay’da kuyumculuk sektörü Suriyelilerin eline geçti. Hatay şu anda Türkiye’nin en önemli şehri konumunda. Depremle yerle bir olan Hatay’da 500 bin vatandaş farklı şehirlere göç etti. Hatay iyice Suriyelilere kaldı” ifadelerini kullandı.
Özdil son olarak yetkililere çağrıda bulunarak Hatay’ın demografik yapısını koruyucu tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP