BAŞKAN SAVAŞ’TAN HATAY’A 450 KONUTLUK MAHALLE MÜJDESİ

BAŞKAN SAVAŞ’TAN HATAY’A 450 KONUTLUK MAHALLE MÜJDESİ

ABONE OL
13 Aralık 2023 19:04
BAŞKAN SAVAŞ’TAN HATAY’A 450 KONUTLUK MAHALLE MÜJDESİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hollanda Devleti desteğiyle Hatay’a 450 konutluk modüler mahalle kurulacağını açıkladı.

Projenin imza törenini online olarak gerçekleştirdikten sonra kamuoyuna açıklamalarda bulunan Başkan Savaş; “6 Şubat depremlerini yaşadığımız günden bu yana şehrimizi nasıl ayağa kaldırabileceğimiz konusunda çok yoğun çalıştık. Bu kapsamda bugün, Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi Sayın Joep Wijnands’ın da katılımı ile ‘’HATAY’IN YENİDEN İNŞASI: MODÜLER MAHALLELER” konsorsiyum protokolünü imzaladık.  Birinci etapta 450 konut, 84 ticari alan ve 500 araçlık otoparkı bulunan depreme dayanıklı, tasarımları ve inşaası Kuiper Compagnons, De Meeuw ve DMT gibi alanında uzman şirketler tarafından yapılacak bir mahalle kurmak üzere ilk adımı attık.

Aylar önce temellerini oluşturduğumuz 2024 yılı içerisinde tamamlanacak olan güvenli, sürdürülebilir, konforlu ve esnek barınma sağlayacak modüler evlerin yapımına en kısa zamanda başlayacağız. Depremden bu yana daima yanımızda olan ve bu süreçte de bizlere destek veren Hollanda hükümetine, Hollanda’nın Türkiye Büyükelçiliği ve ülkemizin Hollanda Büyükelçiliğine, Hollanda Belediyeler Birliğine, Hollanda İş Adamları Birliği NL WORKS ile RVO ve Amsterdam Belediyesi yetkililerine, Sayın Ahmet Aydoğan ve gönlü bizlerle olan tüm soydaşlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyorum. Bir daha böylesine yıkımlar yaşamamak için bilimin ışığında yürümek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.