ÇALIŞKAN: DEPREMZEDELER HAKKINI ARARKEN ŞİDDET GÖRÜYOR

ÇALIŞKAN: DEPREMZEDELER HAKKINI ARARKEN ŞİDDET GÖRÜYOR

ABONE OL
8 Haziran 2024 12:12
ÇALIŞKAN: DEPREMZEDELER HAKKINI ARARKEN ŞİDDET GÖRÜYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Hatay’da yaşanan sorunlara dikkat çekti. Çalışkan, deprem bölgesi ve rezerv alanıyla ilgili büyük sorunların yaşandığını, hasarsız ve az hasarlı evlerin yıkıldığını, vatandaşlara gerekli bilgilendirmenin yapılmadığını belirtti. Çalışkan rezerv alan sorunundan duyulan rahatsızlıkları dile getiren depremzedelere uygulanan şiddet ve gözaltı uygulamasını da eleştirdi.
HATAY’DA DEVLET-MİLLET ÇATIŞMASI TEHLİKESİ!
Depremin ardından Saraykent ve Aksaray mahallelerinde hakkını arayan depremzede vatandaşlara şiddet uygulandığını ve bazılarının gözaltına alındığını ifade eden Çalışkan, “Derhâl bunlar serbest bırakılmalı, depremzede vatandaşımıza şefkatle muamele edilmelidir,” dedi.
VATANDAŞLARIN KAFASINDAKİ SORULAR YANIT BEKLİYOR
Çalışkan, yapılan işlerde vatandaşların ikna edilmesi gerektiğini, rezerv alanında ödeme süreçlerinin nasıl gerçekleşeceği, binaların ne zaman teslim edileceği gibi konuların hâlâ muamma olduğunu vurguladı. “Ani bir tahliye istenmesi kabul edilemez, tahliye işlemlerinin kısım kısım yapılması gerekir” diye ekledi.
VATANDAŞA MERHAMETLE YAKLAŞILMALI
Milletvekili Çalışkan, vatandaşların kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesi ve merhametle yaklaşılması gerektiğini belirterek, devletin vatandaşı bilgilendirme ve destek konusunda daha etkin bir rol oynaması gerektiğini söyledi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.