ÇALIŞKAN: “HATAY’DA TYP EN AZ 1 DÖNEM DAHA UZATILMALIDIR”

ÇALIŞKAN: “HATAY’DA TYP EN AZ 1 DÖNEM DAHA UZATILMALIDIR”

ABONE OL
31 Mayıs 2024 09:43
ÇALIŞKAN: “HATAY’DA TYP EN AZ 1 DÖNEM DAHA UZATILMALIDIR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan Hatay’da TYP’li 15 bin vatandaşın çalışma sürelerinin en az bir dönem daha uzatılması gerektiğini belirtti.

Hatay’ın sorunlarını TBMM gündemine en fazla taşıyan milletvekili olan Çalışkan, binlerce aileyi ilgilendiren TYP sorununa acil olarak çözüm bulunmasını istedi. Depremler nedeniyle büyük maddi kayba uğrayan yüzbinlerce vatandaşın iş umudunun elinden alınmasının büyük bir yıkıma daha sebebiyet vereceğini, 15 bin çalışanın aileleriyle birlikte dolaylı olarak bu süreçten 50 bini aşkın vatandaşın olumsuz etkileneceğini belirten Çalışkan, konuyla ilgili

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuruda bulundu.

“BAKANLIK HATAY’A HASSASİYET GÖSTERMELİDİR”

Milletvekili Çalışkan, konuyla ilgili bakanlığa gönderdiği başvuru yazısında şu ifadelere yer verdi; “6 Şubat depreminin ardından malumunuz olduğu üzere Hatay’ da vatandaşlarımız fiziki yıkımın yanı sıra ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda birçok sorunla karşı karşıya kalmıştır. Bu süreçte vatandaşlarımızın yaşadığı güçlüklerden birisi de işsizlik sorunudur. İşsizliğin çözümüne yönelik olarak İŞKUR aracılığıyla Hatay’da yaklaşık 15.000 kişi TYP kapsamında kamu kurum kuruluşlarına yerleştirilmiştir. Ne var ki söz konusu personel içinden yaklaşık 2 bin 500 işçinin sözleşmelerinin uzatılmadığı ve haziran ayı sonu itibarı ile tamamının sözleşmesinin sona ereceği bilgisini edinmiş bulunmaktayız. 6 Şubat depremleri sonrasında ortaya çıkan yıkımın bir sonucu olarak insanlarımızın yaşadığı mağduriyetlerden birisi olan işsizlik sorunu için umut verici bir uygulama olan TYP programının sürdürülmesi, ilgili personelin sözleşmelerinin en azından bir dönem daha uzatılması depremzedelere ekonomik ve psikolojik açıdan büyük bir katkı sağlayacak, Hatay’ın ekonomisinin iyileşmesine de aracılık etmiş olacaktır. Konu hakkında gerekli hassasiyeti göstermenizi tüm depremzede vatandaşlarımız adına temenni ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.”

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.