ÇİNÇİN: MOZAİKLERİMİZİ GERİ İSTİYORUZ

ÇİNÇİN: MOZAİKLERİMİZİ GERİ İSTİYORUZ

ABONE OL
31 Mayıs 2024 12:56
ÇİNÇİN: MOZAİKLERİMİZİ GERİ İSTİYORUZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Müzeler Müdürlüğünün kararı ile Gaziantep Zeugma Müzesine götürülen Hatay’a ait eserlerin Hatay Arkeoloji Müzesine iadesini istedi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kararı ile Hatay Arkeoloji Müzesinde bulunan bazı eserlerden oluşan seçkiyi Gaziantep Zeugma Müzesinde ziyaretçilerin beğenisine sundu. Eserlerin yılsonuna kadar Zeugma Müzesinde kalması kararlaştırılırken bunun nedeni olarak müzecilerin 6 Şubat depremlerinde gösterdikleri dayanışma olması gösterildi. Alınan bu karara karşı çıkan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin “Bir şehre kimliğini kazandıran ve şehri cazibeli kılan tarihi mirasıdır. Yıkılmış şehrimiz sanki hiç geri gelmeyecekmiş gibi mozaiklerinin başka bir şehirde sergilenmesi iyi niyetli çaba olsa da şehir kimliğinin kaybolmasına sebep olur. Mozaiklerimizi geri istiyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.