DEVA PARTİLİ ERGİN EĞİTİMDE SORUNLARA İŞARET ETTİ

DEVA PARTİLİ ERGİN EĞİTİMDE SORUNLARA İŞARET ETTİ

ABONE OL
24 Ağustos 2024 10:17
DEVA PARTİLİ ERGİN EĞİTİMDE SORUNLARA İŞARET ETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, cevaplaması istemiyle Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi verdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerle yaşanan büyük yıkım ve depremin neden olduğu maddi ve manevi travmalar yaşanan sorunları daha da derinleştirdi diyen Milletvekili Ergin, “Öğrencilerin eğitim haklarını koruyacak ve mağduriyetlerini engelleyecek bir düzenleme yapılması hem öğrencilerin hem de ailelerinin geleceğe umutla bakmalarını sağlayacak” dedi. Milletvekili Ergin, verdiği soru önergesinde “Son beş yıl, toplumumuz üzerinde derin izler bırakan bir dizi olumsuz olayla şekillendi. İlk iki yıl boyunca, COVID-19 pandemisinin yol açtığı sağlık kriziyle yoğun bir mücadele verildi. Pandeminin etkileri henüz tam olarak geçmeden, bu kez hiperenflasyon dalgasıyla karşı karşıya kalınması ve bu durumun aile bütçelerine ağır yansımaları birçok haneyi geçim sıkıntısına sürükledi. Tüm bu zorlukları üzerine, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerle yaşanan büyük yıkım ve depremin neden olduğu maddi ve manevi travmalar yaşanan sorunları daha da derinleştirdi.

EKONOMİK SORUNLAR EĞİTİMDE BAŞARISIZLIĞA YOL AÇIYOR

Şüphesiz peş peşe yaşanılan bu olumsuz gelişmeler, ülkemizde eğitim hayatını da ciddi şekilde etkilemiştir. Özellikle üniversite öğrencileri, eğitimlerini sürdürebilmek için hem maddi hem de psikolojik olarak büyük zorluklarla karşı karşıya kalmıştır. Bu süreçte, birçok öğrenci eğitimlerine devam edebilmek için çalışmak zorunda kalmış, bu da akademik performanslarını olumsuz yönde etkilemiştir. Özellikle tıp fakültelerinde eğitim süresi uzun ve yoğun bir ders yükü gerektirdiğinden, öğrenciler hem eğitimlerini sürdürmek hem de geçimlerini sağlamak için büyük bir çaba göstermektedir. Ancak, mevcut düzenlemelerde tıp fakültesi öğrencilerine ek süre tanınmaması ve azami sürenin dolması halinde öğrencilerin eğitim haklarını kaybetmeleri, ciddi bir mağduriyet yaratmaktadır. Bu durum, eğitim süresini uzatan ve süresi dolmak üzere olan birçok tıp öğrencisinin hayatını ciddi manada etkilemekte, hatta bazı öğrencilerde ağır psikolojik sorunlara yol açmaktadır. Bu nedenle tıp fakültesi öğrencileri başta olmak üzere, azami süre sorunuyla karşı karşıya kalan tüm öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için acil bir düzenleme yapılması kaçınılmazdır. Öğrencilerin eğitim haklarını koruyacak ve mağduriyetlerini engelleyecek bir düzenleme yapılması hem öğrencilerin hem de ailelerinin geleceğe umutla bakmalarını sağlayacaktır.” Dedi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP