HATAY MKÜ VE İHTİYAÇ HARİTASI’NDAN AFET SONRASI PSİKOSOSYAL DESTEK VE GÖNÜLLÜLÜK BULUŞMASI

HATAY MKÜ VE İHTİYAÇ HARİTASI’NDAN AFET SONRASI PSİKOSOSYAL DESTEK VE GÖNÜLLÜLÜK BULUŞMASI

ABONE OL
25 Nisan 2025 12:06
HATAY MKÜ VE İHTİYAÇ HARİTASI’NDAN AFET SONRASI PSİKOSOSYAL DESTEK VE GÖNÜLLÜLÜK BULUŞMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) ev sahipliğinde ve İhtiyaç Haritası iş birliğiyle düzenlenen “Afet Sonrası Psikososyal Destek Çalışmaları, Gönüllülük ve Sivil Toplumda Deneyim Paylaşımı Oturumları” yoğun katılımla gerçekleşti.

İletişim Fakültesi Öğrencisi Betül Fırat’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, afetlerin yalnızca fiziksel değil, derin psikososyal etkiler bıraktığı gerçeğinden hareketle, iyileşme sürecinde birlikteliğin, doğru iletişimin ve psikososyal desteğin önemine odaklandı. İlk oturumda, İhtiyaç Haritası Lojistik ve Saha Operasyonları İl Sorumlusu Salim Taş, “İhtiyaç Haritası, Gönüllülük ve Afet Operasyonları” başlıklı sunumuyla platformun işleyişine dair önemli bilgiler aktardı.

Ardından, Yan Yanyayız Projesi Koordinatörü İlknur Yurtseven, “Afete ve Krize Hazırlıklı Bir Toplum Yaratmak, Yan Yanayız Projesi”ni anlatarak, afet sonrası dayanışma kültürünü sürdürmenin ve psikososyal destekle gönüllülüğü birleştirmenin önemine değindi. Oturumun sonunda Salim Taş, ikinci konuşmasında afet operasyonlarının sahadaki lojistik boyutunu ve koordinasyonun kritik rolünü ele aldı.

İKİNCİ OTURUMDA TOPLUMSAL İYİLEŞME ANLATILDI

Kısa bir aranın ardından başlayan ikinci oturumda ise afetlerin ardından yaşanan psikolojik süreçler ve başa çıkma yöntemleri ele alındı. Psikososyal Destek Uzmanı İsmail Emre Hüriyetoğlu, “Afet Sonrası Psikososyal Destek Müdahaleleri” konulu sunumuyla, saha deneyimlerini aktararak psikososyal desteğin bireysel ve toplumsal iyileşmedeki yerini vurguladı. Oturumun devamında Dijital Tasarımcı Çağrı Aygün, “STK’larda ve Afet Döneminde İletişim” başlıklı konuşmasında, sivil toplum kuruluşlarının kriz dönemlerindeki iletişim stratejilerini ve doğru bilginin önemini anlattı. Oturumların ardından katılımcıların sorularını yönelttiği interaktif bir soru-cevap bölümü gerçekleştirildi. Etkinliğin sonunda ise Ömer Alpdoğan’ın sunumuyla bir Kahoot bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada katılımcılar, etkinlik boyunca edindikleri bilgileri pekiştirme fırsatı bulurken, sürpriz hediyeler de kazandılar.

KAPANIŞ KONUŞMASINI HANAVCI GERÇEKLEŞTİRDİ

Etkinliğin sonunda, İletişim Fakültesi Hocası Doç. Dr. Serpil Kır Elitaş, İhtiyaç Haritası Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Direktörü Özge Çelebi’ye teşekkür plaketi takdim etti. Kapanış konuşmasını ise HMKÜ Dezenformasyonla Mücadele Topluluğu Danışmanı Dr. İbrahim Hanavcı gerçekleştirdi.

Bu anlamlı etkinlikte paylaşılan değerli bilgiler ve deneyimler, afetlere müdahale süreçlerinin ve psikososyal desteğin toplum için ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP