HATAY MKÜ’DE 85. YIL PANELİ DÜZENLENDİ

HATAY MKÜ’DE 85. YIL PANELİ DÜZENLENDİ

ABONE OL
23 Temmuz 2024 19:49
HATAY MKÜ’DE 85. YIL PANELİ DÜZENLENDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valiliği, Türk Tarih Kurumu ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi katkılarıyla Tayfur Sökmen Kampüsü Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda Hatay’ın Ana Vatana Katılışının 85. Yıl Dönümü Paneli düzenlendi.

Programa Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, il protokolü ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan panelde konuşan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen 6 Şubat depremlerinde büyük hasar alan Hatay’ın layık olduğu eski günlerine en kısa sürede döneceğini söyledi.

VALİ MASATLI HATAY’IN KAHRAMANLARINI ANDI

Hatay Valisi Mustafa Masatlı: “Hatay’ın ana vatana katılışının şanlı tarihimizde önemli bir yeri sahiptir. Barış ve hoşgörünün sembolü olan kadim şehrimiz tam anlamıyla asil kimliğini ve ruhunu anavatana katılmasıyla bulmuştur. O tarihten bugüne şanlı bayrağımız Hatay semalarında sonsuza dek dalgalanacaktır. Hatay’ın anavatana katılışının 85. Yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Hatay davasını ömrünü adayan tüm kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü HMKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olcay Özkaya’nın yaptığı panele geçildi. Panelde Prof. Dr. Olcay Özkaya Güney Hattında Bir Hürriyet Mücadelesi: Hatay Hattında Yerel Basın, Prof. Dr. Figen Atabey Hatay’ın Ana Vatana Katılma Sürecine Uluslararası Konjonktürün Etkisi Prof. Dr. Selma Yel ise Fransız ve ABD Basınında Hatay’ın İlhakı Hakkındaki Yazıların Türkiye’nin Jeopolitik Önemi Kapsamında Degerlendirilme konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panel soru cevap kısmı sonrası panelistlere çiçek ve belge takdimi ile sona erdi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP