HATAY MKÜ’DEN İSPANYA’YA EĞİTİM KÖPRÜSÜ

HATAY MKÜ’DEN İSPANYA’YA EĞİTİM KÖPRÜSÜ

ABONE OL
9 Eylül 2024 13:47
HATAY MKÜ’DEN İSPANYA’YA EĞİTİM KÖPRÜSÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, İspanya’nın Endülüs Bölgesi’nde yer alan Jaén Üniversitesi ile ikili iş birliği imkanlarını ve gelecekte yapılması planlanan projeleri görüşmek üzere bir dizi temas gerçekleştirdi.

Ziyaretin ilk durağı Jaén Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi oldu.

 

Görüşmede, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ile Jaén Üniversitesi arasında Erasmus+ kapsamında ikili anlaşmaların yapılabileceği alanlar tartışıldı ve olası iş birliği koşulları değerlendirildi. MKÜ heyetinin bir diğer ziyareti, Jaén Üniversitesi Çağdaş Diller İleri Araştırmalar Merkezi’ne oldu.

Merkez Müdürü Maria Belen Diez-Bedmar, merkezde sağlanan dil eğitimi hakkında bilgi verirken, merkezde hangi dillerin nasıl öğretildiğini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Heyetimiz bu alanda ne tür ortaklıklar gerçekleştirilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaretin devamında, Jaén Üniversitesi Uluslararasılaşmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Jiménez González ile bir toplantı gerçekleştirildi. Gonzalez, Jaén şehrinin zeytin ve zeytinyağı üretiminde dünya çapında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak Hatay MKÜ ile iş birliği yapmaya açık olduklarını ifade etti.

MUTABAKAT METNİ İMZALANDI

Görüşmenin sonunda, Rektör Prof. Dr. Veysel Eren ile Jiménez González arasında bir Mutabakat Metni imzalandı. Heyet, son olarak, Jaén Üniversitesi Zeytinlik ve Zeytinyağı Araştırmaları Enstitüsü’nü ziyaret etti. Enstitü Müdürü Juan Bautista Barroso Albarracín, enstitünün faaliyetleri ve bugüne kadar gerçekleştirilen projeler hakkında detaylı bilgi vererek, heyete araştırma birimlerini ve laboratuvarları gezdirdi.

Hatay MKÜ’nün zeytin ve zeytinyağı üzerine hazırladığı Erasmus+ KA220 proje taslağına büyük ilgi gösteren Albarracín, projeye dahil olmanın Jaén Üniversitesi için büyük önem taşıdığını belirtti. Ziyaretlerin ardından, karşılıklı hediye takdimi yapıldı ve hatıra fotoğrafları çekilerek iş birliğinin güçlendirilmesi adıma karşılıklı temennilerde bulunuldu.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP