HATAY SAVAŞ’A KURBAN EDİLEMEZAK BELEDİYECİLİK İLE ŞAHLANMALI

HATAY SAVAŞ’A KURBAN EDİLEMEZAK BELEDİYECİLİK İLE ŞAHLANMALI

ABONE OL
13 Haziran 2023 21:54
HATAY SAVAŞ’A KURBAN EDİLEMEZAK BELEDİYECİLİK İLE ŞAHLANMALI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüzyılın afetinden en çok etkilenen kent olan Hatay, hak ettiği hizmetleri Lütfü Savaş döneminde hak ettiği hizmetlere bir türlü kavuşamadı.

Başarılı siyasetçi Mehmet Öntürk’ün Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde hizmetlere ardı ardına kavuşacak olan Hatay, artık 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimleri bekliyor. AK belediyecilik ile yatırımların ardı ardına gerçekleşmesini bekleyen Hatay, bir dönemini daha Lütfü Savaş’ın aciz siyasetine kurban etmeyi değil, Mehmet Öntürk öncülüğündeki AK belediyecilik çalışmaları ile şahlanmayı istiyor.

LÜTFÜ SAVAŞ, HATAY’I BATIRDI

Hatay haricindeki diğer ilçelerde belediyeler vatandaşların elinden tutup normalleşme sürecinde vatandaşlara destek olurken, CHP zihniyeti ile yönetilen Hatay’da vatandaşlara bir tokat da HBB Başkanı Lütfü Savaş tarafından vuruldu. 13 yıldır işgal ettiği belediye başkanlığı koltuğunda göze gelen hiçbir icraatı bulunmayan ve kenti çaresizliğe terk eden Lütfü Savaş, deprem felaketinin ardından da kentte hiçbir hizmette bulunmadı. Sürekli mağdur edebiyatı yapan Lütfü Savaş, depremle yerle bir olan kentte 4 ayda çivi dahi çakamadı. Konya, Bursa, Burdur, Kocaeli gibi kentler Hatay’da konteyner kentler kurup yüzbinlerce vatandaşa ev sahipliği yaparken, Hatay’ı emanet alan HBB yönetimi, vatandaşlara su dağıtmaktan aciz kaldı. Sorumsuz belediye başkanlığı ile halka biriken faturaları toplu olarak yansıtan Lütfü Savaş, halkı daha da çaresizliğe itti. Depremlerde evlerini, mal varlıklarını ve tüm birikimlerini yitiren halka acıma duygusunu yitiren HBB ve HATSU, su faturası ile zulüm yaparken bu zulme sessiz kalan Lütfü Savaş, bu durumu dahi yalan söyleyerek geçiştirdi. Depremin vurduğu bir diğer kent olan Malatya’da halka su faturası ton başına 1 kuruş olarak yansıtılırken, Hatay’da her haneye binlerce TL’lik faturalar gönderildi. HBB’nin bütçesini EXPO aracılığıyla yandaşlara aktaran Lütfü Savaş, borç içindeki Hatay’ı daha da borçlandırarak geleceğini ipotek altına aldırdı. 13 yıldır altyapı ile uğraşmasına, milyarlarca lira harcamasına rağmen altyapıda bir arpa boyu yol alamayan Lütfü Savaş, kendisine halkın verdiği krediyi boşa harcayarak kendisini de bitirdi.

HATAY ARTIK HİZMETİ HAK EDİYOR, HATAY AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİ HAK EDİYOR

Hatay, bölgenin yıldızı olmayı hayal ederken, yatırımlar ile işsizliği sıfırlayıp dış göçü tarihe gömmek ve gençlere aydınlık bir gelecek inşa edilmesini isterken, verilip tutulmayan sözlere, başlanıp yarıda bırakılan atıl işlere, borç batağındaki bir belediye bütçesine ve başarısız belediye başkanı ile yönetici müsveddelerine mahkum edildi. Hatay halkı, 28 Mayıs 2023’te gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verdiği kararın aynısını 2024 yerel seçimlerinde de vererek kararını hizmet belediyeciliğinden yana vermeyi, Hatay’ı hizmetlerle kalkındırmayı, Hatay’ı Ortadoğu’nun merkezi haline getirecek projeleri gündemine alan bir belediye başkanını seçerek doğru karar vermeyi bekliyor. AK Parti’nin 40 günde yaptığı Defne Devlet Hastanesi, yapımında sonuna geldiği Antakya Devlet Hastanesi ve Bölge Hastanesi ile temelleri atılarak yapımına başlanan afet konutları gibi çok sayıda projesinin hayata geçirildiği Hatay, Mehmet Öntürk’ün öncülüğünde kaliteli hizmetlere kavuşmayı bekliyor. Hatay, AK Parti belediyeciliğini hak ediyor.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.