HATAY’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM VE REZERV ALAN PROJELERİ PAYLAŞILDI

HATAY’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM VE REZERV ALAN PROJELERİ PAYLAŞILDI

ABONE OL
12 Mart 2024 23:06
HATAY’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM VE REZERV ALAN PROJELERİ PAYLAŞILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valiliği kentin ayağa kaldırılması için yaptıkları çalışmalar kapsamında ilçe ilçe devam eden TOKİ inşaatları ve belirlenen rezerv alanlarını kamuoyu ile paylaştı.

Hatay’ın Antakya ve Defne’de yerinde dönüşüm çalışma alanlarını gezen, çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Mustafa Masatlı, “Hatay’ımız geleceğe güvenle ve sağlam temellerle yükseliyor. Asrın felaketinden en çok etkilenen Antakya ve Defne ilçelerimizin Rezerv Alanlarında Yerinde Kentsel Dönüşüm Proje ve inşaat sahalarında incelemelerde bulunduk. Atatürk Caddesi, Cebrail Mahallesi, 500 Konutlar, Emek-Aksaray Mahallesi, Armutlu Mahallesi, Elektrik Mahallesi’nde çalışmalar sürüyor” dedi. Vali Masatlı, kadim şehrin yeni ve güçlü yüzü rezerv alanlarında kentsel dönüşüm projelerinde son 12 günde 4.576 bağımsız bölümün daha hayata geçirildiğini kaydetti.

BAĞIMSIZ BÖLÜM SAYISI 169.491

Vali Masatlı, depremin büyük bir yıkıma neden olduğu Hatay’da 15 ilçede Kentsel dönüşüm ve şehrin ihyası çerçevesinde devam eden yapılaşmayla ilgili 116.455 Adet Konut, 10.371 Adet Ticari, 126.826 toplam bağımsız bölüm, tabloya TOKİ Marifetiyle yapımı devam eden 42.665 Afet Konutu dahil edilmemiş, toplam Bağımsız Bölüm Sayısının 169.491 olduğunu açıkladı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.