Hatay Haber Gündem

HBB’DEN ET VE ET ÜRÜNLERİNE SIKI DENETİM

HBB’DEN ET VE ET ÜRÜNLERİNE SIKI DENETİM
24 Nisan 2024 - 20:02

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Antakya İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirildi.

Tüketicilerin sağlıklı gıdalara erişimini güvence altına almak ve işletmelerin hijyen standartlarına uyumunu sağlamak amacıyla yapılan denetimler, ilçe genelindeki et ve et ürünleri satan işletmeleri kapsayacak şekilde titizlikle uygulandı. Ekipler tarafından işletmelerin hijyen, ürünleri saklama şartları, üretim koşulları ve satış öncesi işlemleri detaylı bir şekilde incelendi. Yapılan tetkikler sonucunda yüklü miktarda et, sağlıklı tüketime uygun olmadığı tespit edilerek imha edildi. Yapılan incelemeler sonucunda, tespit edilen eksiklikler hakkında işletmelere gerekli tutanaklar tutulup uyarılar yapıldı ve düzeltici tedbirler alınması için süre verildi.

VATANDAŞLAR DENETİMLERDEN MEMNUN

Büyükşehir yetkilileri, tüketicilerin sağlığını tehdit edebilecek herhangi bir durumun önüne geçmek amacıyla kurumlarla uyum içinde hareket ettiklerini ve denetimlerine sıkı bir şekilde devam edeceklerini ifade etti. Denetimler esnasında işletmelerde bulunan birçok vatandaş, denetimlerden ötürü memnuniyetlerini dile getirerek HBB’ye teşekkür ettiler.

2023 Her Hakkı Saklıdır - Hatay Haber Gündem