MAHO AĞA’NIN KONAĞI RESTORE EDİLİYOR

MAHO AĞA’NIN KONAĞI RESTORE EDİLİYOR

ABONE OL
18 Aralık 2023 10:52
MAHO AĞA’NIN KONAĞI RESTORE EDİLİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Kibar Feyzo filminin de çekildiği Reyhanlı ilçesinde bulunan tarihi Fatih Aliye Müderris Konağı restorasyon sahasında incelemelerde bulundu.

6 Şubat deprem felaketinde hasar alan tarihi konağın duvarları yıkıldı, çatısı zarar gördü. Tarihi konağın, cam kenarında ve havuzunda ise dökülmeler meydana geldi. 1978 yılında çekilen Kemal Sunal, Şener Şen, Müjde Ar ve İlyas Salman’ın başrollerini oynadığı Kibar Feyzo filminin yanı sıra Asi, Ezo Gelin gibi önemli yapıtlara da ev sahipliği yaptı. Hatay mirasına sahip çıkılması adına kent genelindeki kültürel yapıların hayata döndürülmeye devam edildiğini kaydeden Vali Masatlı, Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından restorasyonu devam eden yapının sinema müzesine dönüştürüleceğini belirtti. Reyhanlı ilçesine bağlı Kavalcık (Harran) Mahallesi’nde bulunan konakta yürütülen çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Masatlı, tarihi yapılara sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.