MASATLI: ENGELLİ VATANDAŞLAR, DEVLETİMİZİN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR

MASATLI: ENGELLİ VATANDAŞLAR, DEVLETİMİZİN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR

ABONE OL
11 Mayıs 2024 20:52
MASATLI: ENGELLİ VATANDAŞLAR, DEVLETİMİZİN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Masatlı, yayınladığı mesajda tüm vatandaşlarımız gibi engelli bireylerimiz de Devletimiz ve Milletimizin ayrılmaz bir parçası ve gücüdür dedi. Hayatın akışı içerisinde engelli vatandaşlarımızın, bütün boyutlarıyla sosyokültürel yaşamla bütünleşmelerini ve geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak; bu konuda, toplum vicdanında farkındalık oluşturmak en öncelikli sorumluluklarımızdandır diyen Vali Masatlı, yayınladığı mesajda şu açıklamalarda bulundu: “Engellilik; sadece fiziksel ve zihinsel bir dezavantajdan ibaret olmayıp toplumsal anlayış, kabul ve dayanışma eksikliğinden, çizilen sınırlardan da kaynaklı bir durumdur. Yaratılanların en şereflisi olan insan, engelli olması durumunda da o onurundan hiçbir şey kaybetmeyeceği asla ve asla akıllardan çıkarılmamalıdır. Bunun içindir ki; eşitlik, adalet, insan hakları evrensel değerlerdendir ve yeryüzündeki her insan, varoluşunun hikmeti gereği bu değerlerin tek ve vazgeçilemez muhatabıdır. Engelli vatandaşlarımızın da herkes için erişilebilir olan katılım, eğitim, istihdam gibi temel haklara erişebilmelerini sağlamak ve içlerindeki potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri bir dünya inşa etmek adına elbirliğiyle hiç durmadan çalışmalıyız.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Engelli bireylerimize fırsatlar sunulduğunda onlar; güçlü iradeleri, azimleri ve benzersiz yetenekleriyle kendi engellerini yıkmasını bilmiş ve toplumsal hayatımıza büyük zenginlikler katarak bizlere de ilham kaynağı olmuşlardır. İşte bu farkındalık ve büyük devlet olma sorumluluğuyla gerekli adımları atan ve atmaya da devam eden Devletimizin engelli bireylerimize sunduğu imkânlarla; engelli bireylerimizin sanattan spora, eğitimden siyasete, iş dünyasına kadar birçok alanda elde ettikleri üstün başarılara milletçe şahit olmakta ve onlarla gurur duymaktayız. Türkiye Yüzyılı’mızda da engelli vatandaşlarımızla el ele, omuz omuza yürüyerek Büyük Türkiye’yi birlikte inşa edeceğimize inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle asrın felâketi sonucu engelli kalan hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi yineliyor; tüm engelli vatandaşlarımızın “Engelliler Haftası”nı kutluyorum. Sağlıklı, mutlu, huzurlu aydınlık yarınlara kavuşmaları ümidi ve duasıyla saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.