ÖZEL: AK PARTİ ÇETELERE KARŞI MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR

ÖZEL: AK PARTİ ÇETELERE KARŞI MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR

ABONE OL
17 Mayıs 2024 22:25
ÖZEL: AK PARTİ ÇETELERE KARŞI MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, bir televizyon programında AK Parti’nin çetelere karşı verdiği mücadeleyi sürdürdüğünü aktardı.

Özel: “Sayın Cumhurbaşkanı’mız ne içeri kimin gireceğine karar veriyor ne kimin çıkacağına karar veriyor. Meselenin siyasi tarafıyla kriminal tarafının ayrılması lazım.”dedi.

“BARIŞÇI BİR GÖSTERİ DEĞİLDİ”

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Eylül 2014’te IŞİD, Kobani diye tanımlanan yere girdiğinde 6 Ekim’de bir çağrıda bulundular. IŞİD, Kobani içinde ilerleyince kara unsurlarının Kobani’ye geçişiyle ilgili Türkiye’den koridor istendi. Devletimiz bunlara olumlu yaklaşmasına rağmen 6 Ekim’de direniş çağrısında bulundular ve bunu bir parti meclisi kararıyla yaptılar ve bu çağrının sebep olduğu bilançoda 37 kişi yaşamını yitirdi yani bir siyasi rehine davasından bahsetmiyoruz. Barışçı bir gösteri değildi, yapılan çağrı sokak çağrısıydı.

ŞÜPHECİ YAKLAŞIMIN SON BULMASI GEREKİYOR

Demirtaş’ın yargılandığı davalar sadece Kobani davası değil. Bu davaların siyasi olduğunu iddia edemeyiz, sonuçları itibariyle de siyasi olmadıkları da ortada. Hazırlanan iddianameleri okuduğumuzda ortaya çıkan tabloyu hukuki dilde anlattım. Bu olaylara bulaşan birisinin seçilip milletvekili olması doğal ama Kobani davası üzerinden konuşacaksak tablo bu… Hükümetimize dair öteden beri sürdürülen şüpheci yaklaşımın son bulması gerektiğini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ne içeri kimin gireceğine karar veriyor ne kimin çıkacağına karar veriyor. Meselenin siyasi tarafıyla kriminal tarafının ayrılması lazım.

ZAMANLA ORTAYA ÇIKACAK

AK Parti suç çetelerine, zehir tacirlerine, devletin kılcal damarlarına sızmaya çalışan çetelere karşı yıllarca mücadeleleriyle tanınan bir parti ve iktidar. Bu yönüyle Ayhan Bora Kaplan isimli şahıs suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan tutuklandı, iddianame hazırlandı ve soruşturma devam ediyor. Bu tür olayların magazinel açıdan dilin şehvetine vuran çok ayartıcı tarafları var. Konuşmayı seviyoruz bu tür şeyleri ama hakikat bu değil. Israrla AK Parti’nin eski ve yeni bakanları arasında bir çatışma görüntüsü yaratmaya çalışıyorlar. Böyle bir şey yok” dedi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.