ÖZHASEKİ’DEN DEPREMZEDELERE PROVOKASYON UYARISI

ÖZHASEKİ’DEN DEPREMZEDELERE PROVOKASYON UYARISI

ABONE OL
14 Ocak 2024 13:36
ÖZHASEKİ’DEN DEPREMZEDELERE PROVOKASYON UYARISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzedelere “Vatandaşları tahrik ederek sokağa dökmeye çalışan gruplar var. Bunlara itibar etmeyin” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Türkiye’de 500’e yakın şu anda haraketli fay hattı var. Yani her an, her yerde 4, 5, 6 ve 7’ye kadar yükselen bir deprem olabilir. Bunu niye söylüyorum? Bizim bir an önce kaldığımız konutları depreme dirençli yapmamız lazım. Sağlıklı yapmamız lazım. Rastgele yapmamamız lazım. ‘Bir şey olmaz’ diyerek ‘bir kat daha at, zemin etüdüne de dikkat etme ne olur ki’ diyerek hareket edemeyiz. Her işimizi dikkatli ve sıfır toleransla götürmemiz lazım. Böyle olursa evimiz yüksekte de olsa sallansa bile Allah’ın izniyle yıkılmaz. Emniyetli ve güvenli bir şekilde oturabiliriz” dedi. Deprem bölgesi şehirlerin güvenli hale getirilmesi için çalışmalarının hızlı bir tempo ile yürütüldüğünü belirten Bakan Özhaseki, “Gerek İstanbul’umuzu, gerekse diğer şehirlerimizi daha güvenli hale getirebilmek için büyük bir çaba içindeyiz. Kentsel dönüşüm başkanlığını kurduk. Meclisten geçirdik. Yasalarını çıkardık. Çok hızlı vaziyette hareket edebileceğimiz bir ortam doğdu. İstanbul’da kötü niyetlilerin özellikle önümüzü kestiği ne kadar madde varsa tek tek ele alıp onları açtık. Şimdi hızlı bir vaziyette birçok kentimizi depreme hazır hale getireceğiz. Bundan başka çaremiz yok bizim zaten. Fakat iyi niyetli insanların dualarını büyük oranda aldığımız gibi ufak tefek de olsa aradaki temelinde örgüt olan fakat vatandaşları tahrik ederek sokağa dökmeye çalışan grupları da görüyoruz. Bunların da farkındayız” dedi.

DEPREMZEDELER “BİZ DE FARKINDAYIZ” DEDİ

Bakan Özhaseki’nin açıklamasını değerlendiren Hataylı depremzedeler ise deprem bölgesindeki iller arasında en çok zarar gören ilin Hatay olduğunun sürekli akıllarda tutulması gerektiğini hatırlattılar. Kahramanmaraş merkezli olsa da depremin Antakya ve Defne ilçelerinde yıkıma neden olduğunu söyleyen depremzedeler, “Her ne yapılıyorsa önce Hatay’dan Antakya ve Defne’den başlanmalıdır. Biz burada perişan durumdayız. Ne evimiz kaldı ne de işyerimiz. İnsanlar halen çadırlarda yaşıyorlar. Konteynırda yaşamakta zaten ayrı bir dert” ifadesinde bulundular. Bakan Özhaseki’nin “Fakat iyi niyetli insanların dualarını büyük oranda aldığımız gibi ufak tefek de olsa aradaki temelinde örgüt olan fakat vatandaşları tahrik ederek sokağa dökmeye çalışan grupları da görüyoruz. Bunların da farkındayız” şeklinde cümleler kurmasını ayrıca değerlendiren depremzedeler “Biz de farkındayız” dediler.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.