SAVAŞ: DEVLETİMİZDEN ADALET BEKLİYORUZ

SAVAŞ: DEVLETİMİZDEN ADALET BEKLİYORUZ

ABONE OL
8 Nisan 2024 14:08
SAVAŞ: DEVLETİMİZDEN ADALET BEKLİYORUZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Ankara’da 31 Mart seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için devletten adalet beklediklerini söyledi.

Günlerdir Ankara’da Yüksek Seçim Kurulu başta olmak üzere girişimlerde bulunan Savaş’a CHP Lideri Özgür Özel, Savaş’ın eşi Nazan Savaş, CHP İl Başkanı Hakan Tiryaki ve Hatay Milletvekilleri destek oldu.

“HATAY HEPİMİZİN ŞAHSİ MESELESİDİR”

Savaş bugün YSK önünde yaptığı açıklamada; “Biz kanunun peşinden giderken, henüz itiraz süresi sonuçlanmadan bir adaya mazbata verilmiştir. YSK’nın mazbata vermeyin talimatına rağmen hukuksuzca mazbata verilmiştir. Bu tutum seçimin oldu bittiye getirilmesini gösteren bir tutumdur. Biz delilleri teslim ettik. İki aday arasındaki farktan daha fazla ölü vatandaşa oy kullandırıldığı belgelerimiz var. 20 sandıkta polis ve zabıtadan sandık görevlisi yapılmıştır. Toplam sayıların tutmaması gibi çok sayıda usulsüzlük tespit edilmiştir. Bugün Hatay halkının iradesi YSK hukukçularına emanettir. 6 Şubat’ta dününü kaybeden Hatay’ın yarınlarını da kaybetmeye mecali yoktur. Ulu önderimiz benim şahsi meselemdir dediği Hatay bugün artık hepimizin şahsi meselesi haline gelmiştir. Unutulmasın ki milletimizin verdiği en önemli mesaj artık hukuka sahip çıkılmasıdır. Sevgili peygamberimiz 1 saatlik adalet, 70 yıllık nafile ibadetten daha iyidir buyurmuştur. Biz de içerideki hukukçuların bu düsturla hareket etmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.