SAVAŞ: HATAY’I TEHDİT EDENLERE SANDIKTA HESAP SORACAĞIZ

SAVAŞ: HATAY’I TEHDİT EDENLERE SANDIKTA HESAP SORACAĞIZ

ABONE OL
28 Şubat 2024 22:21
SAVAŞ: HATAY’I TEHDİT EDENLERE SANDIKTA HESAP SORACAĞIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ı hizmetsiz bırakmakla tehdit edenlere Hatay halkının sandıkta hesap soracağını söyledi.

Defne halkının büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından dahi kentlerini terk etmeyerek verdikleri mücadeleyi her daim takdir ettiğini kaydeden Savaş, Defnelilerin siyasi çıkar uğruna Hatay’ı teslim etmeyeceklerini ifade etti.

TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Hatay halkının 1939’dan önce Fransızların tehditlerine boyun eğmediğini ve anavatana katıldığını hatırlatan Lütfü Savaş, o ataların bugünkü torunları Alevisi, Sünnisi, Arap’ı, Kürt’ü ile yine kendisini tehdit edenlere karşı al bayrağın gölgesi altında birleşeceklerini ifade etti. Defne’nin, Antakya’nın, Yayladağı’nın, Kumlu’nun ve 15 ilçesi ile Hatay’ın önümüzdeki dönem altyapı, su ve yol sorununun kalmayacağını ifade eden Başkan Savaş; “Bizi yalnız bırakanlar bizi tehdit ediyor. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz, birbirimize kenetlenerek ve hizmetlerimizle cevap vereceğiz. Defne ilçemizin Bahçeköy Mahalle’sinde hemşehrilerimizle bir araya gelerek planlarımızı anlattık. Hak sahibi dışında kalan kiracılarımızı ev sahibi yapmak için hazırladığımız projeleri en kısa sürede tüm hemşehrilerimizle paylaşacağız.

Hatay’ımız siyasi çıkarlara teslim edilmeyecek kadar özel bir şehirdir. Kentimize kazandıracağımız hibeler ile Hatay’ımızda kiracı durumda olan ve evi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız. Hatay’ı bir bütün olarak gören tek adayım. Hatay’ın bekası için yeniden aday oldum. 31 Mart’ta Hataylı hemşehrilerimiz, kendilerini hizmetsiz bırakmakla tehdit edenlere, devlet imkanlarını kendi imkanlarıymış gibi konuşup halkın oylarını devşirmeye çalışanlarla sandıkta hesaplaşacaktır ve Hatay’ı kimseye teslim etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

DEFNE’MİZİ, HATAY’IMIZI MAHZUN BIRAKMALARINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Başkan Savaş, Defne’ye bağlı Sümerler Mahallesi’nde vatandaşlar tarafından Türk bayraklarıyla karşılandı.

Defne’yi ve Hatay’ı kimsenin mahzun bırakmasına müsaade etmeyeceklerini kaydeden Savaş; “Atalarımız Hatay için yıllarca mücadele verdi mahzun olmadı. Bizi mahzun ve garip addedenlere inat biz de mahzun olmadığımızı göstereceğiz.

Eşim Prof. Dr. Nazan Savaş’la Defne ilçemizin Sümerler Mahallesi’nde bir araya geldiğimiz hemşehrilerimizin teveccühüyle karşılandık. Biz de seni seviyoruz Defne. Kıymetli mahalle sakinlerine Hatay’ımızı ayağa kaldırmak için hazırladığımız projelerimizi anlattık. Bizim bu şehrin geleceğine bir borcumuz var. Kimsenin şüphesi olmasın, çocuklarımıza Avrupa standartlarında bir şehir bırakacağız” dedi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.