SAVAŞ: PARA DOLU ÇANTA İDDİASI ASILSIZ

SAVAŞ: PARA DOLU ÇANTA İDDİASI ASILSIZ

ABONE OL
1 Aralık 2023 23:04
SAVAŞ: PARA DOLU ÇANTA İDDİASI ASILSIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş 6 Şubat depreminde itfaiye ekiplerinin ağabeyinin evinden para çantası indirdiklerine dair asılsız söylemlere cevap verdi

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, EXPO Alanında bulunan toplantı salonunda Hataylı basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Gündem hakkında basın mensuplarına Hatay’da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kendi ve ailesi hakkında söylenen asılsız ithamlara da yanıt verdi.

BAŞKAN SAVAŞ ASILSIZ İDDİALARI ÇÜRÜTTÜ

6 Şubat’ta meydana gelen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremde vatandaşların yanında olduklarını belirten HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ağabeyinin evinden “PARA DOLUSU ÇANTA” indirdikleri gerekçesiyle kendisini mahkemeye verenlerin mahkemeyi kaybettiğini ve bundan sonraki süreçte hakkında asılsız iddiaları ortaya atanlar hakkında hukuki süreci başlattıklarını bildirdi.  

REZERV ALANI İLANI İLE BELEDİYELERİMİZİN YETKİLERİ ALINIYOR

Gazetecilerin geçtiğimiz günlerde Antakya ve Defne İlçelerinin bazı bölümlerini ‘’rezerv alanı’’ ilan ettiğini belirtmesi üzerine Savaş, 16 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararname ile ‘’Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın kurulduğunu ifade etti. Bununla yerleşim yeri olsun olmasın kentlerdeki arsalar üzerindeki tasarruf hakkının tek bir iradeye geçtiğini söyleyen Savaş, rezerv alanları ile ilgili düzenleme ile idareye ‘’her tür harita, plan, proje, arazi ve arsa düzenleme işlemleri ile toplulaştırma yapma’’ yetkisi verildiğini kaydetti. Savaş, düzenleme ile bu alanlarda bulunan taşınmazları satın almaya, ön alım hakkını kullanmaya, bağımsız bölümler de dâhil olmak üzere taşınmazları trampaya, taşınmaz mülkiyetini veya imar haklarını başka bir alana aktarma yetkisinin bakanlığa verildiğini söyledi.

REZERV YAPI ALANINDA SAĞLAM BİNALAR DA YIKILABİLİR

Düzenlemenin belediyelerin yetkilerini kısıtladığını ifade eden HBB Başkanı Savaş, ‘’Bakanlık; rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma hizmetlerini durdurulabilir; taşınmazların satışını, devrini ve kiralanmasını yasaklayabilir. Yapıların, elektrik, su ve doğalgazını kestirebilir.’’ Dedi. Birçok konunun hala belirsizliğini koruduğunu kaydeden Savaş, ‘’Düzenlemeye göre rezerv yapı alanında bulunan sağlam binalar da kendi uygulayacakları proje bütünlüğü gerekçe gösterilerek yıkılabilir. Yetkililer ‘hak kaybı olmayacak’ diyor ama bilinmesini isterim ki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Biz de şehrimiz için yakında açıklayacağımız konut üretme çalışmalarımızı ayrıca sürdürüyoruz, artık sorunlara bilimsel ve katılımcı yaklaşmak zorundayız’’ diye konuştu. Başkan Savaş sorular üzerine rezerv alanında yapılması planlanan konutların ücretsiz olmayacağını eninde sonunda hak sahiplerinin veya varislerinin maliyetleri ödemekle karşı karşıya kalabileceğini de sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.