VALİ MASATLI: GAZİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

VALİ MASATLI: GAZİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

ABONE OL
19 Eylül 2023 09:00
VALİ MASATLI: GAZİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Mustafa Masatlı 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınlayarak gazilere ve şehitlere şükranlarını sundu.

Vali Masatlı yayınladığı mesajında; “Bayrakların bayrak yapan üstündeki kandır /Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” Bugün, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin özgürlüğü için canlarını hiçe sayarak büyük fedakârlıkta bulunan kahraman gazilerimizi onurlandırma, onların aziz hatıralarını yad etme ve onlara şükranlarımızı bir kez daha ifade etme günüdür. Bir milletin büyüklüğü, sahip olduğu tarihi olaylar, verilen mücadeleler ve bu uğurda can vermesini bilen insanlarının varlığıyla kaimdir. Şehit ve Gazilerimiz, vatan sevgisinin, bağımsızlığın ve kahramanlığın en yüce temsilcileridir. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz asil Türk Milleti, tarih boyunca vatanı, bayrağı, inancı ve tüm mukaddesatı için canini bir an bile düşünmeden feda etmesini bilmiştir. Bu öyle bir kandır ki, “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım!” diyebilenlerin ortaya koyabileceği cesaret ve kahramanlıktır. Millet olarak en büyük zenginliğimiz de böyle bir karaktere sahip olmamızdır ve hiç unutulmamalıdır ki; vatan, uğrunda ölmeyi göze alabilenlerin mirasıdır. Bugün üzerinde huzurla yaşadığımız bu güzel vatanımız, şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktığı en kutsal emanettir.

HAYATTA OLAN GAZİLERİMİZE UZUN ÖMÜRLER DİLİYORUM

Bu mukaddes emanetin ehemmiyeti, günümüz dünyasında ve yaşadığımız coğrafyada her geçen gün kendini daha net hissettirmektedir, tüm hassasiyetimizle bu emanet şehit ve gazilerimizden devraldığınız aynı ruh, ayni inanç ve aynı kararlılıkla koruyup gelecek nesillerimize gurur duyacakları bir vatan bırakmak hepimizin en öncelikli görevidir. Devletimiz, vatanımızı bizlere emanet eden şehit ve gazilerimiz le ailelerini kendi uhdesinde emanetine alarak Devlet olmanın büyüklüğünü ve vefasını her zaman ortaya koymaktadır. Öyle ki dünyaları alsak da verilemeyecek kadar kıymetli vatanımızın her karış toprağında, şehit ve gazilerimizin destansı kahramanlıkların ve aziz hatıraları vardır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin liderliğindeki Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde gazilerimizin kahramanlıkları ve vakur duruşu, bizlere ve sonraki nesillerimize de ilham kaynağı olacak ve vatanımızı aynı hissiyatla daha ileriye taşımanın yol ve çarelerini bulacağız. Millet olarak kutlu bir yolun neferleriyiz. Bu duygularla 19 Eylül 1921’de Gazilik unvanını alan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak 0zere vatan, bayrak ve tüm mukaddes değerlerimiz için mücadele eden Gazilerimizden ebediyete irtihal edenleri ve şehitlerimizi rahmet ve hürmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu, uzun ömürler diliyorum. Tarih, sizleri hep hayırla yad edecektir” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.