VALİ MASATLI’NIN GECESİ GÜNDÜZÜ HATAY

VALİ MASATLI’NIN GECESİ GÜNDÜZÜ HATAY

ABONE OL
13 Şubat 2024 23:30
VALİ MASATLI’NIN GECESİ GÜNDÜZÜ HATAY
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kent genelinde başta konut yapımı olmak üzere yardım faaliyetleri, esnaflara yeni çarşıların oluşturulması dahil tüm ihtiyaçlar için gecesini gündüzüne katıyor.

Depremden hemen sonra inşaatına başlanan depremzede konutlarından 7 bin 275’nin bittiğini aktaran Hatay Valisi Mustafa Masatlı, biten bu konutların hak sahipleriyle buluşacağına dikkat çekti. Bir yıl gibi kısa bir sürede gelinen aşamanın azımsanmayacak kadar önemli olduğunun altını çizen Mustafa Masatlı, başka ülkelerden deprem bölgesini ziyaret eden heyetlerin bir yıl gibi kısa sürede enkaz kaldırma başta olmak üzere konutlarda yürütülen çalışmaları takdirle karşıladıklarını hatırlattı.

TARİHİ ESERLERİ İLE KENT DE AYAĞA KALKACAK

Antakya Kurtuluş Caddesi başta olmak üzere var olan tarihi eserlere de dikkat çeken bir açıklama yapan Mustafa Masatlı şunları söyledi: “Depremzede vatandaşlarımızı mağdur etmemek için konutlarımızın inşaatlarına hız verdik. 3 Şubat günü Cumhurbaşkanımız Hatay’da 7 bin 275 aileyi evlerine kavuşturacak. Hatay, medeniyetler şehri. Binlerce yıllık tarihin bırakmış olduğu bir mirasa ev sahipliği yapıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ait 101 taşınmaz eserden 71’i hasar aldı. En kısa zamanda çalışmalar başlayacak ve tarihi eserler eski haline dönecek” dedi.

VATANDAŞLAR VALİ MASATLI’NIN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN

Depremden hemen sonra bir taraftan enkaz çalışmalarına başlandığını diğer taraftan da depremzedelerin tekrar sıcak yuvalarına kavuşmaları için var güçleriyle çalıştıklarını anlatan Vali Masatlı, “33 farklı lokasyonda 32 bin 314 TOKİ konutu çalışmaları sürüyor. Kırsal Konutlar (köy evleri) olarak 5 bin 582 konutun ihalesi yapıldı. Bunlardan 2 bin 650’sinin inşaatları devam ediyor. Kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm çalışmaları da tüm hızlarıyla ilerliyor. Kentsel dönüşüm toplam başvuru sayısı şu ana kadar 42 bin 850 bine ulaştı. Biz 70 binlere çıkartmayı hedefliyoruz. Yerinde dönüşüm konut, ticari yapı ve ahır olmak üzere başvuru sayısı 103 binleri geçti. Bu çalışmalarımızda hızla sürecek” dedi. Vatandaşlar ise yürütülen çalışmaları yakından takip ediyor. Enkaz kaldırma çalışmalarında yaşanan mesafeyi gördüklerini ve çalışmaları takdir ettiklerini söyleyen vatandaşlar “Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.