VALİ MASATLI’NIN GÜNDEMİ EĞİTİM

VALİ MASATLI’NIN GÜNDEMİ EĞİTİM

ABONE OL
9 Eylül 2023 21:42
VALİ MASATLI’NIN GÜNDEMİ EĞİTİM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yaklaşan eğitim sezonu öncesinde gündemine eğitim ile ilgili konuları aldı.

AFAD Koordinasyon Merkezinde, Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştiren Vali Masatlı, ardından da konteyner kentte kalan öğretmenleri ziyaret etti. Depremle yıkılan kentte öğrencilerin ve eğitimcilerin yeni eğitim yılına sorunsuz girmeleri için tüm aşamaların değerlendirildiği toplantıya Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Millî Eğitim Müdürü, İlçe Millî Eğitim Müdürleri ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantının ana gündemini, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’na hazırlık çalışmaları oluşturdu. Önceden planlanan ve çalışmalarına başlanan eğitim-öğretime hazırlık süreçlerinin hangi aşamada olduğu ve 29 Ağustos 2023 tarihinde yapılan toplantıda alınan kararların masaya yatırıldığı toplantıda Vali Masatlı, özellikle ilçelerimizdeki tüm okulların durumlarıyla ilgili olarak İlçe Kaymakamlar ve İlçe Millî Eğitim Müdürlerinden bilgi aldı.

OKULLARDAKİ İNŞAATLARIN DURUMU DEĞERLENDİRİLDİ

Yeni eğitim-öğretim yılının 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak olmasından dolayı öğretmenlerin barınma durumları ve konteyner kentlere yerleştirilmeleri, eğitim öğretimin aksamaması için taşımalı sistem ile öğretmen ve öğrencilerimizin beslenme ihtiyaçlarının sağlanması adına gerekli planlamaların devreye sokulmasının öncelikli olarak konuşulduğu toplantıda ayrıca; okulların bakım onarım çalışmaları, okulların ve eğitim görülecek binaların içme suyu, kanalizasyon ve internet gibi altyapı problemlerinin çözülmesi, ilçeler bünyesinde yapılan okul ilişkilendirilmeleri, merkezi sınavlara katılacak olmaları nedeniyle 8. ve 12. sınıflarda, uygun ortam sağlandığında tekli eğitimin yapılabilmesinin planlanması ve yapımına devam eden yeni okul inşaatlarının durumları da tekrar ele alınıp değerlendirildi. Vali mASATLI, hiçbir aksaklık ve ihmalin kabul edilemez olacağına vurgu yaparak İlçe Kaymakamları ile Toroslar EDAŞ, HATSU, İŞKUR ve ilgili kurum yetkililerine; 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan yeni eğitim öğretim dönemi için hazır olması gerektiği talimatını İlçe Kaymakamlar kanalıyla verdi.

ÖĞRETMENLERİN KONTEYNER KENTİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AFAD Başkanı Okay Memiş ile birlikte Hatay’da görev yapan öğretmenlere tahsis edilen konteyner kentini ziyaret ederek öğretmenler ile hasbihal etti.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.