GASTRONOMİ KENTİ’NDE YEMEK TEKELİNE SON VERİLMELİ

GASTRONOMİ KENTİ’NDE YEMEK TEKELİNE SON VERİLMELİ

ABONE OL
29 Ağustos 2023 12:33
GASTRONOMİ KENTİ’NDE YEMEK TEKELİNE SON VERİLMELİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hataylı vatandaşlar, sadece yüzlerce çeşit kahvaltılığı ile dünya literatürüne giren Hatay’da yemekçilik sektöründe neden sadece bir firmanın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, AFAD’a iş yaptığını merak ediyor.

Aside Yemekçilik adlı firmanın 10 yıldan daha uzun bir süredir Hatay’daki adı geçen kurumlara yemek anlaşmaları yaptığını ve bu kurumlara sadece tek firmanın hizmet verdiğini belirten vatandaşlar, yüzlerce çeşit yemeği olan, onlarca farklı firma yer alan Hatay’da rekabetin ve kalitenin artması için, kurumların farklı yemek firmalarına da iş imkanı vermesi talebinde bulundular.

DEPREMZEDE FİRMALARA DESTEK OLUNMALI

Deprem ile yerle bir olan Hatay’da yemek firmalarının bünyelerinde çok sayıda vatandaşı barındırdığını belirten vatandaşlar, farklı firmalara da iş verilmesi halinde diğer firmaların da istihdam artışına gideceğini, böylelikle Hataylı vatandaşların kalkınmasının da hızlanacağını belirttiler. Aside Yemekçilik firmasının sektörde tekel oluşturmasının sakıncalarına da vurgu yapan vatandaşlar; “Aside Yemekçilik kentimizdeki bu kurumlarla yemek hizmeti anlaşması yapıyor. Bu kurumlar da sadece bu firma ile iş yapıyor. Bu firmanın seçilme amacı nedir. Hatay’da diğer firmaların da kalkınması, sektörde rekabet imkanlarının artması için diğer firmalara da iş imkanı verilmelidir” dediler.

VATANDAŞLAR HATAY VALİLİĞİ’NE SESLENDİ

Hataylı depremzede vatandaşlar Hatay Valisi sayın Mustafa Masatlı’ya seslenerek sektördeki tekeli kırmasını, diğer firmaların da desteklenerek kalkınmalarının hızlanmasını istediler. Tek firmanın desteklenmesinin sebebini de merak eden vatandaşlar, “Sayın valim. Hiçbir sektörde tekel oluşmasına izin verilmezken, gastronomi kentinde yemek işinin tek bir firma tarafından üstlenilmesi doğru değildir. Bu konuda sizden destek bekliyor, diğer firmalara da iş verilerek tüm firmaların resmi kurumlara teklif vererek iş yapabilecek hale gelmesini rica ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Hataylı vatandaşlar, sektördeki tekelin kırılmasını, diğer firmalara da iş imkanı açılmasını istiyor.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.