YEREL YÖNETİMLER UYUYOR MU ? BU GİDİŞATA KİM DUR DİYECEK? Corona virüsü mutfaklarımıza mı giriyor?
  • Hatay Haber Gündem
  • Güncel
  • YEREL YÖNETİMLER UYUYOR MU ? BU GİDİŞATA KİM DUR DİYECEK? Corona virüsü mutfaklarımıza mı giriyor?

YEREL YÖNETİMLER UYUYOR MU ? BU GİDİŞATA KİM DUR DİYECEK? Corona virüsü mutfaklarımıza mı giriyor?

ABONE OL
24 Mart 2020 18:55
YEREL YÖNETİMLER UYUYOR MU ? BU GİDİŞATA KİM DUR DİYECEK? Corona virüsü mutfaklarımıza mı giriyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YEREL YÖNETİMLER UYUYOR MU ? BU GİDİŞATA KİM DUR DİYECEK?

Corona virüsü mutfaklarımıza mı giriyor?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sebze ve meyve toptan ve perakende satışına yönelik tedbirleri açıkladı. Bakan Pekcan, market, manav ve pazar yerlerinde ambalajsız ürünlerin seçmece olarak satılmayacağını duyurdu.

İlimiz Hatay merkez Antakya ve Defne ilçesinde kurulan semt pazarlarında yaptığımız araştırma neticesinde semt pazarlarında virüs’ün yayılmasına karşı hiçbir önlem alınmadığı ve bakan Pekcan’ın 81 İlin valiliklerine gönderdiği genelgeye uyulmadığı yerel yönetimlerin bu genelgedeki yazılanları dikkate almadığı tarafımızdan tespit edilmiş olup gereğinin bir an önce sorumlu belediyeler tarafından yerine getirilmesini gerek belediyelerin zabıta müdürlükleri, bir üst kurum tarafından denetlenerek görevlerini icra edip etmedikleri hususunda takip edilmeleri elzemdir.

Biz gazetemiz aracılığıyla buradan kamuoyu adına başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş olmak üzere Antakya ilçe Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Defne ilçe Belediye Başkanı İbrahim Güzel olmak üzere diğer ilçe Belediyelerin de konuya hassasiyetle yaklaşmaları Coronavirüs tehlikesinin farkına varmalarını, sadece ilaçlı sularla cadde ve sokakların temizlenemiyeceği bilmiyorlar mı? Belediyelerimiz yanlış mı bilgilendiriliyor?

Sizce yanlış giden bir şeyler yokmu?

Bir taraftan sokağa mecburi olmadıkça çıkmayın  anonsları yapılırken bir taraftan da semt pazarlarında gelişi güzel ambalajsız şekilde sebze ve meyvelerin satışı yapılmaktadır. Diğer bir taraftan marketlerde sebze ve meyveler bakan Pekcan’ın genelgesinden hemen sonra ambalaj sistemine geçen marketler müşterilerine daha hijyen bir ortamda alışveriş imkanı sunmaktadır. Sağlığımızı tehdit eden Coronavirüs salgınına karşı semt pazarlarında hiçbir önlem almayan İl ve ilçe belediyeler sınıfta kalmıştır.

Konunun hassasiyeti ve halk sağlığını tehdit eden Corona virüs salgınının yayılmaması açısından Hatay valisi Rahmi Doğan’ın bu konuya çok acil olarak el atmasını kamuoyu adına talep ediyoruz.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP