Hatay Haber Gündem

Çin’de yeni bir virüs tespit edildi

Dünya henüz coronavirüsü salgınını atlatamamışken COVID iddialarının merkezindeki Çin laboratuvarında, farelerde bulunan yeni bir virüs tespit edildi.

Çin’de yeni bir virüs tespit edildi
07 Eylül 2022 - 12:37

Dünya henüz coronavirüsü salgınını atlatamamışken COVID iddialarının merkezindeki Çin laboratuvarında, farelerde bulunan yeni bir virüs tespit edildi.

Farelerde bulunan virüsün, COVID’in ortaya çıktığı ve pek çok iddianın hedefinde yer alan Çin’deki laboratuvarda bulunması ise endişe yarattı. Önümüzde ki hafta okulların açılması, tatil yerlerinin boşalmasıyla birlikte kent yaşamı yeniden canlanacak. Var olan insan kalabalığına yüz binlercesi daha eklenecek.

VİRÜS SALGININ EN ÇOK SEVDİĞİ İNSAN SİRKÜLASYONUNU ENGELLEMEK MÜMKÜN DEĞİL AMA ÖNLEM ALINABİLİR Mİ?

Bu soruyu soran vatandaşlar Sonbahar mevsiminden oldukça endişeli. Kendilerini bekleyen süreci kestiremeyen Hataylılar 2020 ve 2021 sonbahar ve kış mevsimlerinde yaşandığı gibi ölümlerin yaşanmasından korkuyor. Bilindiği üzere o tarihlerde Hatay’da günde 100’ün üzerinde insan ölüyordu.

YETKİLİLERDEN KORKUTAN AÇIKLAMA

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili “Artan pozitif vaka sayısı şu anda polikliniklere başvuran kişilerle ortaya çıkıyor. Polikliniklere viral semptomlarla başvuran bireylerin yüzde 40’a yakını pozitif çıkmaya başladı. Sayı giderek artıyor” dedi. Vaka sayılarındaki artışta maske, mesafe ve hijyen kurallarının gevşetilmesinin etkili olduğunu anlatan uzmanlar “Sonbahar mevsimiyle birlikte vatandaşların toplu, kalabalık mekanlarda daha çok vakit geçirmesi bizi biraz daha zorlayacak gibi duruyor. Vaka sayılarında ciddi artışlarla karşılaşabiliriz. Poliklinik başvurularının oldukça yüksek olduğu bir dönemdeyiz. Ancak hastane ve yoğun bakıma yatışlar bir miktar artsa da daha önceki artışlar kadar yüksek değil. Bu varyantın özelliğiyle ilgili olabilir, bulaştırıcılığı yüksek ama hastalık şiddeti henüz çok ağır değil. Fakat etkilenen grup, pandeminin ilk dönemlerde olduğu gibi 65 yaş ve üzeri kişiler ile ek hastalığı olanlar. Bu durumdaki kişilerde yeni varyantta da ağır klinik tablolar oluşabiliyor” dediler.

2023 Her Hakkı Saklıdır - Hatay Haber Gündem