Hatay Haber Gündem

Korkulan Oluyor! Harita Tekrar Kızıla Boyanıyor

Günlük vaka sayısının 55 bin civarında olduğu Türkiye’de günde 23 kişi yaşamını yitiriyor. COVID-19 hızını kesmeden yayılmaya devam ediyor.

Korkulan Oluyor! Harita Tekrar Kızıla Boyanıyor
05 Ağustos 2022 - 10:48

Günlük vaka sayısının 55 bin civarında olduğu Türkiye’de günde 23 kişi yaşamını yitiriyor. Bakanlık il il verileri vermekten sakınıyor. Ancak ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasından risk haritasına bakıldığında durumun vahameti ortaya çıkıyor.
Konuyu değerlendiren uzmanlar, “Bu rakamlar azımsanacak rakamlar değildir. Durum ciddi ve sayılar her geçen gün biraz daha çoğalıyor. Sonbahar ve Kış mevsiminde kapalı ortamlarda zaman geçireceğiz. Vakalar çok daha fazla çoğalacak” dediler.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ise Bakanlığın açıkladığı haftalık COVID-19 tablosundaki rakamlara göre günlük vaka sayısının ortalama 50 bin civarında olduğunu, günlük 22 kişinin yaşamını yitirdiğini ve bu durumun düşündürücü olduğunu söyledi.
İlimiz Hatay’da ise durum ülke genelinde olduğu gibi ne yazık ki tedirgin edici manzaralara sahip. Hatay’da günlük kaç test yapılıyor, kaçı pozitif çıkıyor, hastanelerde ki yoğunluk durumu nedir, günde kaç kişi yaşamını yitiriyor gibi soruların bugün için resmi yanıtları yok. Ancak Risk haritasına bakıldığında rakamlar olmadan da durumun vahameti ortaya çıkıyor.
Bilindiği üzere virüs salgınının yoğun olduğu dönemde Hatay ili talep etmesine rağmen kapanma olmamış ve o süreçte yüzlerce insan virüs salgını nedeniyle yaşamını kaybetmişti. O dönemi anımsatan bugünün haritaları ise Hatay’da büyük tedirginlik yarattı.

2023 Her Hakkı Saklıdır - Hatay Haber Gündem