Hatay Haber Gündem

ÇALIŞKAN: ALTINÖZÜLÜ SINIR KÖYLÜLERİMİZ TERÖRİST DEĞİLDİR

ÇALIŞKAN: ALTINÖZÜLÜ SINIR KÖYLÜLERİMİZ TERÖRİST DEĞİLDİR
24 Nisan 2024 - 20:29

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hatay’ın Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinde sınır mahallelerinde yaşayan çiftçilere terörist muamelesi yapılmasının yanlış olduğunu söyledi.

31 Mart yerel seçimleri sürecinde Altınözü temasları sürecinde Belediye Başkan Adayı Mahmut Şan tarafından ve vatandaşlar tarafından kendisine iletilen başlıca sorun olan kimlik ibrazı konusunu TBMM gündemine taşıyan Çalışkan, vatandaşlara terörist muamelesi yapılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

“VATANDAŞLARIMIZ ARAZİLERİNE GİREMİYOR”

Sınır mahallelerde yaşayan çiftçi vatandaşların arazilerine ve mahallelerine her giriş çıkışta kendilerinden izin kağıdı ibraz edilmesinin çiftçileri zor durumda bıraktığını ifade eden Çalışkan; “Sınır illerimizde yaşayan tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyor. Özellikle Hatay’ın Altınözü ilçesinde Reyhanlı ve merkezde Hacıpaşa, Kansu, Keskincik, Kıyıgören, Ziyaret, Sarıbük Mahalleleri’nde vatandaşlarımız arazilerine giremiyor. Her giriş çıkışlarında kaymakamlıktan izin alması bekleniyor. Eskiden yılda bir izin yeterliyken şimdi her giriş için ayrı bir izin isteniyor. Bilinmelidir ki çiftçilerimiz köylülerimiz terörist değildir. Terörist muamelesine maruz kalmamalıdır. Kolcular Mahallesi’nde ise durum çok daha vahimdir. Vatandaşlar mahalleye her giriş çıkışlarında kimlik ibraz etmek zorunda. Adeta terörist muamelesi görmektedir. Bu konunun vatandaşlarımız lehine çözümlenmesi aciliyet arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARDAN MİLLETVEKİLİ ÇALIŞKAN’A TEŞEKKÜR

Vatandaşların arazilerine ve mahallelerine her giriş çıkışı için izin kağıdı istenen mahallelerdeki vatandaşların büyük sorun yaşadığını kaydeden Milletvekili Çalışkan’ın gündeme taşıdığı konu Altınözülü vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Altınözülü vatandaşlar, konunun gündeme gelmesini sağlayan Altınözü Belediye Başkan Adayı Mahmut Şan’a ve Milletvekili Çalışkan’a teşekkür ettiler.

2023 Her Hakkı Saklıdır - Hatay Haber Gündem