Hatay Haber Gündem

Hatayspor Denizli’den 3 puanla döndü

Hatayspor, Süper Lig’in 19. haftasında deplasmanda karşılaştığı Denizlispor’u 2-0 mağlup ederek 2 maçın ardından galip geldi. Goller Muhammet Özkal (K.K.) ve Mame Diouf’tan geldi.

Hatayspor Denizli’den 3 puanla döndü
17 Ocak 2021 - 15:58

Hatayspor, Süper Lig’in 19. haftasında deplasmanda karşılaştığı Denizlispor’u 2-0 mağlup ederek 2 maçın ardından galip geldi. Goller Muhammet Özkal (K.K.) ve Mame Diouf’tan geldi.
Hatayspor, kritik maçta sahaya kalede Akın, savunmada Popov, Billong, Santos, Mesut Çaytemel, orta alanda Ruben Ribeiro, Aabid, Traore, kanatlarda Diouf ve Akintola, forvette ise Aaron Salem Boupendza 11’i ile çıktı. Maça Denizlispor etkili başladı. 4. dakikada uzaktan Hadi Sacko’nun vuruşunu Akın çeldi. Dönen topu Recep Niyaz tamamladı ancak Akın topu ikinci kez kontrol etmeyi başardı. 11’de Muris Mesanovic altıpas üzerinden şansını denedi ancak top Hatayspor savunmasından geri döndü. 15. dakikada Hadi Sacko ortaladı, Dossevi dokundu ancak Akın gole geçit vermedi. 17’de Hatayspor takımından Babajide Akintola sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortaladı ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmadı. 29’da Popov ortaladı, defans topu korneer çeldi. 42’de Adama Traore, yarı alanın ortalarında kaleye uzak mesafede Recep Niyaz tarafından faule maruz kaldı. Atakaş Hatayspor, yarı alanın ortalarında kaleye uzak mesafeden serbest vuruş kullandı. Mame Diouf altıpas üzerinden şansını denedi ancak top dışarı çıktı. İlk yarıda başka pozisyon yaşanmadı ve iki takım da devreye golsüz 0-0 eşitlikle girdi.
HATAYSPOR İKİNCİ YARIDA RAHATLADI
Hatayspor, ikinci yarıya ilk yarının aksine daha etkili başladı ve baskılı oyununun ödülünü gol ile aldı. Hatayspor atağında Muhammed Özkal ters vuruşla kendi kalesine golü attı ve Hatayspor bu golle 1-0 öne geçti. 56’da Denizlispor atağında Hadi Sacko önemli bir poziyonu değerlendiremedi. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Hadi Sacko tarafından çekilen şut kaleyi bulmadı. 57’de korner pozisyonunda Lopes golü buldu. Ancak gol öncesinde Adama Traore’ye yapılan faul gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı. 63’te Hatayspor takımının orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde kazandığı serbest vuruş için topun başına Mesut Çaytemel geçti. Mame Diouf rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını denedi ancak top savunmadan geri geldi.
MAÇ 10 KİŞİ TAMAMLANDI
67’de Aaron Boupendza sol kanatta rakip yarı alanın ortalarında ofsayt durumunda olduğundan hakem oyunu durdurdu ve ofsayt kararı verdi. 70’te Hatayspor takımından Babajide Akintola ceza sahası içinde sağ çaprazdan ortaladı ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmadı. 75’te Traore’ye yapılan faulde topun başına Mesut geçti. Ortasında dönen topa Sackey vurdu. Sackey’in vuruşu Hadi Sacko’nun eline çarptı ve hakem penaltı kararı verdi. Penaltıyı Mame Diouf gole çevirdi ve farkı 2’ye çıkardı. 84’te Bilong, kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Hatayspor, son 5 dakikayı 10 kişi tamamladı. Maçın kalan dakikalarında Hatayspor, skoru korudu ve maç bu sonuçla Hatayspor’un 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı. Hatayspor, 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Bordo-beyazlı temsilcimiz Hatayspor bu galibiyetle puanını 31’e yükseltti. Hatayspor, bu maçın ardından Çarşamba günü kendi sahasında Evkur Yeni Malatyaspor’u ağırlayacak. Maç Çarşamba günü saat 16.00’da Antakya Atatürk Stadyumu’nda oynanacak. Karşılaşma öncesinde Evkur Yeni Malatyaspor, ligde orta sıralarda yer alıyor.

2023 Her Hakkı Saklıdır - Hatay Haber Gündem